Veelgestelde vragen(FAQ)

Alleen als de facturen betrekking hebben op de zonnepanelen. Monteert u de panelen zelf, en koopt u kabels bij bedrijf A, stekkers bij bedrijf B, panelen bij bedrijf C etc. Dan mag u op al die facturen btw terug vragen. Ook over de kosten van btw teruggave (onze factuur) krijgt u de btw terug (mits de aanschaf zonnepanelen in hetzelfde jaar is). Heeft u uw dak moeten aanpassen of renoveren, dan kunt u daarover géén BTW terugvragen.
Nee, dit proces staat daar compleet los van.
Ja. Bij het doen van de aangifte moet er een zogenaamd forfait ingehouden worden. Het forfait bedraagt 20 euro per 1000wp vermogen aan zonnepanelen beginnend bij de staffel 1-1000wp (1001-2000wp = 40, enzovoorts). Dit geldt als btw heffing op uw teruglevering. In 95% van de gevallen zal dit eenmalig zijn, alleen als u reeds een eenmanszaak heeft is dit anders.
Nee, wij werken op basis van No Cure, No Pay. Indien u niet in aanmerking komt voor teruggave zullen wij geen kosten in rekening brengen (of de factuur crediteren indien deze reeds betaald is).
Nee, alleen het 1e jaar kan het zijn dat u (wij) het hele jaar aangiftes moeten doen. De 1e aangifte betreft uw teruggave, de resterende zijn dan nihil aangiftes. Voor het jaar daarop melden wij u aan voor de Kleine Ondernemers Regeling en vervalt de aangifte plicht.
Dat is altijd moeilijk te zeggen. Dit hangt compleet af van de drukte bij de Belastingdienst, het tijdvak waar u onder valt en of de aangifte digitaal of op papier moet gebeuren. Onder normale omstandigheden is het als volgt: Aanmelding – 10 werkdagen = bericht Aangifte (na aflopen kwartaal) – 8-10 weken verwerkingstijd = uitbetaling

Hiervoor kunt u onze rekentool gebruiken.

Indien u met meerdere personen tegelijk de teruggave wilt laten verzorgen, ontvangt u per persoon korting op het normale tarief. Neem hiervoor contact op.